Op zaterdagochtend reden Suzette en ik weg. De oppas voor de kinderen was geregeld, de tank zat vol. Op weg naar Aarschot in België waar ik die avond een lezing zou geven. In een tattooshop. Kris (eigenaar van de shop) ken ik al jaren vanuit de tijd dat we allebei herrie maakten op verschillende podia in Europa.

Kris had mijn documentaire gezien en was geraakt. Toen hij hoorde dat ik lezingen gaf mailde hij mij direct met de vraag of dat ook in zijn shop kon. Daar hoefde ik niet lang over na te denken; het perfecte excuus om elkaar weer eens te zien!

Roadtrip

Suzette en ik reden aan. We hadden besloten om de trip naar Aarschot te combineren met een kort weekendje weg. Het was al weer zo lang geleden dat we samen erop uit gingen. De laatste keren stonden in het teken van afspraken bij het ziekenhuis of andere gestreste verplichtingen. Nu geen verplichtingen, geen gestress.

We maakten een tussenstop in Eindhoven (Strijp S) om wat te eten en te wandelen. Ik kon het niet laten om even bij het skatepark Area 51 naar binnen te gluren, terwijl Suzette een expositie bezocht. We dronken rustig onze koffie in een hip tentje. We struinden langs de vintage kledingrekken zonder de behoefte om maar een cent uit te geven. We aten wat in de foodhall, terwijl we volop praatten over de afgelopen periode en de tijd die komen gaat.

Doelloos slenteren

Dit bovenstaande heb ik gemist. Het voelt alsof de afgelopen twee jaar alleen maar gehaast en gestrest zijn verlopen. Overal waar ik was, alles wat ik deed; alles leek een doel te hebben. Nu slenterden we doelloos. Dat voelde zo fijn.

Ik moet hiervan loskomen. Van altijd maar gefocust zijn. Of beter gezegd; ik moet meer balans vinden in de momenten (of periodes) met focus en de momenten van ware ontspanning. Die ontspanning levert rust op. Die rust levert inspiratie op. Die inspiratie levert focus op. Die focus levert mooie resultaten op. Of niet. Het kan onderweg in elkaar storten. Maar je snapt wat ik bedoel….

We reden door naar België, naar ons kleine maar fijne hotel net buiten Aarschot. Terwijl Google Maps ons de weg wees kwamen we erachter dat Suzette en ik hier vaker zijn geweest. We zijn meerdere keren in Aarschot geweest, naar festivals. Ik dacht aan alle avonturen die Suzette en ik al hebben beleefd met elkaar. Talloze plekken hebben we samen bezocht, veelal liftend. Maar nu even veilig in onze auto, naar een veilig hotel.

Lezing

Na de incheck ben ik door gegaan om Kris op de zoeken in zijn tattooshop. Een mooie shop in het midden van Aarschot. Vrijwel direct belandden Kris en ik en de andere aanwezigen in goede gesprekken. Langzaam maar zeker druppelde wat meer volk binnen die allen voor de lezing kwamen.

Dan is het tijd om van wal te steken. Ik had een lezing van een klein uur voorbereid. Het is altijd spannend hoe het publiek is, of men zit te wachten op iemand die een uur lang kletst over zichzelf… maar de sfeer was heel open en kwetsbaar. Er was alle aandacht voor mijn verhaal. Achteraf kwam een vrouw naar me toe. Zij vertelde dat zij borstkanker had overleefd. Zij herkende veel aspecten van mijn verhaal. Het ging nu weer goed met haar en genoot volop van alle momenten van het leven. En dat herkende ik weer op mijn beurt.

Dit weekend was op zo veel fronten goed. Tijd doorbrengen met de mensen waar ik van houd. Oude vrienden weer op zoeken. Rustig de tijd nemen om inspiratie op te doen.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter