• 4 wortels, gewassen
  • 200g adzukibonen
  • 1 cup silken tofu (zijdetofu)
  • 1 cup yofu naturel (soja-yoghurt)
  • ½ prei
  • 1 knoflookteentje
  • 2el witte wijnazijn
  • 2el poedersuiker
  • 2el bruine suiker
  • zout
  • olijfolie

De adzukibonen moet je eerst 24 uur wellen. Dan 45 minuten koken. Deze bonen zijn wat zoetig van zichzelf. Voeg een snufje zout toe.

De wortels 10 minuten stomen en dan in een braadslee of ovenschaal leggen. Snij de prei in ringetjes en strooi samen met plakjes knoflook over de worteltjes. Los 2el suiker en 1tl zout op in een kopje warm water en giet dit over de worteltjes. Voeg ook een scheutje olijfolie toe. In de oven bij 200°C nog 20 minuten garen. Regelmatig omscheppen.

Voor de saus meng je met een staafmixer/keukenmachine de tofu en yofu met de azijn, poedersuiker en breng op smaak met zout.

Vis dan de worteltjes uit de braadslee en leg ze naast elkaar op een bord. Giet het vocht met prei en knoflook over de boontjes en roer voorzichtig door. Serveer de dipsaus en de boontjes er in aparte bakjes bij.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter