Ingrediënten

(voor 2 – 4 pers)

  • 500g sushi rijst
  • 625ml water
  • 5 á 6 nori-vellen
  • 6el rijstazijn
  • 4tl suiker
  • 2tl zout
  • 1 gekookte wortel
  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • evt. avocado
  • ingelegde gember (klein potje)
  • soyasaus (bijv. shoyu)

Was de sushi rijst tot het water (bijna) helder is. Laat daarna uitlekken. Doe de rijst samen met 625ml water in een pan. Breng langzaam aan de kook en kook vervolgens tien minuten zachtjes door.

Haal de rijst van het vuur, dek af met een doek en laat nog een kwartier staan.

Verwarm de rijstazijn en roer de suiker en het zout erdoor tot alles opgelost is.

Schep voorzichtig het azijn-mengsel door de rijst en laat deze afkoelen tot lichaamstemperatuur.

Snij de komkommer, paprika en gekookte wortel in dunne reepjes.

Verspreid een dun laagje rijst over de helft van het nori-vel en leg daar de groentereepjes op (nog nooit gedaan? bekijk dan een instructievideo).

vegan-sushi2

Rol goed op en plak het einde van het vel vast (met wat rijstkorrels of water).

rollen

Doorsnijden met een scherp (schoon en nat) mes.

Serveer met ingelegde gember, soyasaus én wasabi (niet op de foto).

vegan-sushi3

Itadakimasu yo!

Dit bericht delen?
Facebooktwitter