Ingrediënten

  • sushirijst
  • norivellen
  • (rijst)azijn
  • poedersuiker/andere zoetstof
  • zout
  • avocado
  • wortel
  • komkommer
  • soyasaus
  • ingelegde gember
  • wasabi

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij tofu in plakken, dep droog, snij in kleine reepjes en bak in tamari en ahornsiroop. Snij ook de komkommer, avocado en wortel in reepjes.

Breng de sushi op smaak met zout, zoet en zuur. Dus zout, dan ahornsiroop of poedersuiker of iets anders zoets, en azijn, bijvoorbeeld zoete rijstazijn of appelazijn of wittewijnazijn. Laat de sushi afkoelen tot kamertemperatuur.

Knip de norivellen doormidden en rol ze met de vulling erin op tot hoorntjes. Zoals je ziet in deze video:

Serveren met tamari (soyasaus), gember (uit een potje, niet vers) en wasabi.

Itadakimasu!

Dit bericht delen?
Facebooktwitter