(dit recept is een variatie op de preipasteitjes uit Veggiestan van Sally Butcher)

Voor het deeg (± 10 stuks)

  • 250 g bloem
  • ½ tl zout
  • 125 ml water

Voor de vulling

  • spinazie
  • kwart teentje knoflook
  • snufje zout
  • gehakte walnoten (ongeveer 5 stuks)
  • sojaroom

Werkwijze

Doe de bloem en het zout in een kom en voeg langzaam het water toe. Kneed goed door en laat afgedekt 30 minuten rusten.

Was de spinazie goed (drie keer) en verwarm kort in een pan met olijfolie. Roer de fijngehakte knoflook en de walnoten erdoor. Voeg een scheut sojaroom toe en breng op smaak met een beetje zout. En klaar is de vulling. Laat afkoelen.

Rol balletjes deeg uit tot rondjes van zo’n 10cm doorsnee. Schep een beetje van het mengsel op elk rondje en vouw dubbel. Druk de randjes stevig aan met een vork.

Bak ze in 2 cm olijfolie tot ze aan beide kanten goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier.

Smakelijk!

Dit bericht delen?
Facebooktwitter