Ingrediënten

Voor de bodem

  • 250g volkorentarwemeel
  • 150g (plantaardige) margarine
  • 2el water of soyamelk
  • 1el azijn
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • snuf gemalen zwarte peper

Voor de vulling

  • olijfolie
  • 1 grote rode ui, fijngesneden
  • half bakje kastanjechampignons
  • 750g spinazie
  • 2 el water
  • zout
  • ½ of 1 teentje knoflook
  • half pakje tofu
  • 2 el vers citroensap
  • 1 el appelazijn

Voor de topping

  • 2 handjes gemengde noten

Bereidingswijze

Bereid eerst de deegbodem. Meng de droge ingrediënten in een kom, verkruimel de margarine erdoor en voeg soyamelk (of water) en azijn toe. Kneed even kort met koude handen. Verpak in huishoudfolie en laat liefst een uur rusten in de koelkast.

Bak in een wok of grote (koeken)pan de ui en champignons in olijfolie. Was de spinazie (2x) en scheur in stukjes. Voeg toe en schep voorzichtig om tot het zacht wordt. Laat even stoven tot al het vocht verdampt is.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bestrijk een bakvorm met olie, verdeel het deeg over de bodem en zijkanten.

Verkruimel de tofu en voeg citroensap, basilicum, azijn, knoflook en 1 tl zout toe. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer.

Roer de groenten door het tofumengsel. Vul de taartbodem ermee en strijk de bovenkant glad.

Maak de noten klein in de vijzel en bestrooi de taart ermee.

Laat 30-40 minuten bakken in de oven, tot de spinazietaart gaar is.

spinazietaart2 Laat de taart goed afkoelen voor het aansnijden en opdienen.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter