Wat zit erin

  • 400g spinazie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4 vellen vega bladerdeeg
  • ½ pakje soyaroom
  • 100g tofu (stevige)
  • 2el gistvlokken
  • 3el zonnepitten
  • 2 sneetjes witbrood (oud)
  • olijfolie
  • kruidenzout

Bereidingswijze:

Haal 4 vellen bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien en verwarm de oven voor op 220°C.

Was de spinazie, laat goed uitlekken en snij (of knip) fijn. Roerbak in een laagje olijfolie.

Verkruimel in een kom de boterhammen en tofu. Roer er de zonnepitten door, de uitgelekte spinazie, de soyaroom, 2 eetlepels olijfolie en 1 theelepel kruidenzout.

Roer alles door elkaar en breng indien nodig nog meer op smaak met peper en zout.

Rol met een deegroller het bladerdeeg een beetje uit en bekleed de ovenschaal (of springvorm) ermee, laat aan alle kanten een stukje deeg over de rand hangen. Vul de ovenschaal met het spinazie-mengsel en vouw het deeg dat over de rand hing naar binnen.

Zet 30 minuten in de oven bij 220°C of totdat het deeg lichtbruin begint te worden.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter