Voor de bodem

  • 300g bloem
  • 150g plantaardige margarine
  • snuf zout
  • 3el plantaardige melk
  • mespuntje bakpoeder
  • 2-3 el koud water

Voor de vulling

  • spinazie (vers of diepvries)
  • snijbiet
  • bleekselderij
  • vega-gehakt
  • ui
  • plantaardige room
  • ½ teen geraspte knoflook

Bereid eerst het deeg

Doe alle ingrediënten in een kom, voeg eerst 2el water toe. Kneed met koude handen. Als het te kruimelig blijft voeg je meer water toe (kleine beetjes).  Maak een bal van het deeg, laat in een plastic bak of -folie een uur rusten in de koelkast.

De vulling

Was en snij de snijbiet klein (je kunt zowel het blad als de steel gebruiken), snij 2 stengels bleekselderij in stukjes, fruit een gesnipperde ui. Roerbak de snijbiet en spinazie en meng alles met een pakje soya- of haverroom erdoor. Maak op smaak met knoflook en zout.

Als de mix te vochtig is, laat dan even uitlekken. Ik roerde er ook nog wat pijnboompitjes door.

Vet een bakblik in, verkruimel het deeg en druk het tegen de bodem en zijkanten aan tot het overal ongeveer even dik is.

Voeg de vulling toe en plaats de taart in een voorverwarmde oven. Laat in ongeveer 40 minuten bij 180°C garen.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter