Spicy Cupcakes, first try!

Okee! Ik heb in jaren geen cupcakes meer gebakken. Gedoe met frosting, niet mijn stijl. Tot nu… ik dwing mezelf meer frosting, meer icing, meer decoratie te maken. Daarom duwden de vegan-bak-goden mij in de juiste richting. Ik kwam namelijk dit recept tegen. Ik heb het ietsje aangepast… en ik was bijzonder content met het resultaat!

Spicy Chai cupcakes (met kaneelfrosting )

 Ingrediënten cupcakes

  • 1 ¼ cup tarwebloem
  • 2 el maiszetmeel
  • ¾ tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • 2 tl speculaaskruiden
  • ¼ tl zwarte peper
  • ¼ tl zout
  • 1 cup sojamelk
  • 1 tl witte balsamico azijn
  • 1/3 cup olijfolie
  • ¾ cup suiker

Ingrediënten frosting

  • ¼ cup vegetable shortening (te koop bij oa de toko)
  • ¼ cup margarine
  • 1 ½ cup poedersuiker
  • ½ tl kaneel
  • 3 el sojamelk
  • ½ tl citroensap

(Het recept is gebaseerd op het recept ‘Chai Cupcakes with Cinnamon Frosting’  van de site van Sugarbomb Bakery)

cupcakepaper

Bereiding Cupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de cupcake papiertjes in de cupcakevorm.
  2. Meng in een grote beslagkom de bloem, maiszetmeel, bakpoeder, baking soda, kruiden en zout. Meng het goed door elkaar.
  3. Doe de sojamelk in een mengbeker en giet de azijn er bij. Laat het mengsel een paar minuten staan, tot het een beetje ‘dikkig’ er uit ziet.
  4. In een mengkom, meng de olie en suiker met elkaar en roer tot het goed gemengd is. Voeg de vanille en dikkige sojamelk al roerend toe.
  5. Voeg zorgvuldig en rustig de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer tot het beslag erg ‘smooth’ is. Bij dit recept hoef j je geen zorgen te maken om het beslag te ‘over-mixen’. Belangrijker is dat erg geen klontjes in blijven.
  6. Vul de cupcake-vormpjes voor twee derde met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer twintig minuten. Steek een sateprikker in een cupcake. Als de prikker er schoon uit komt zijn ze goed.

vegan chai cupcake

Tijd voor de frosting….

  1. Mix de shortening en de margarine met een handmixer tot het fluffy en romig is. Doe de citroensap er bij.
  2. Meng voorzichtig een derde van de poedersuiker, samen met het kaneel al mixend door het romige mengsel. Druppel vervolgens een eetlepel sojamelk er bij. Herhaal dit tot je frosting zoet genoeg is (proef dus regelmatig!). Blijf ongeveer twee tot drie minuten mixen tot het fluffy en mooi van structuur is.
  3. Doe je frosting in een tuitzak met een mooi vormpje op het einde en ga los met je creativiteit! Of doe minder creatief zoals ik en maak mooie toefjes op de cupcakes… zorg er wel voor dat je cupckes helemaal afgekoeld zijn.

 

Dit bericht delen?
Facebooktwitter

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Mmm, kaneelfrosting.. Klinkt heerlijk! Thanks voor het recept. Ik maak ook nooit frostings, maar als ik het eenmaal toch een keer gedaan heb, ben ik altijd blij met het resultaat! Ziet er wel extra mooi uit toch? (en is lekker!)
    Een leuke decoratietip: (voor het eerst gemaakt voor jouw kokostaart op de blog van Suzette) gekleurde kokosrasp! Met wat (zelfgemaakte) bieten- of wortelsap krijg je de leukste kleurtjes en het ziet er prachtig uit op een witte taart of frosting!

    • yvoboeken

      De gekleurde kokosrasp klinkt inderdaad als een goed idee, dank voor de tip!

Geef een reactie