Ingrediënten

(voor ongeveer 3 ltr soep)

  • 500g spliterwten
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 1 prei
  • ½ knolselderij
  • 3 aardappelen
  • peper en zout naar smaak
  • 2 ltr water

Bereiding

Spoel de spliterwten af. Breng ruim water aan de kook, doe de erwten erin. Breng opnieuw aan de kook, en schep het schuim eraf.
Terwijl de erwten opstaan, bereid je de groenten voor: snij de schil van de knolselderie, schil de aardappelen, en snijd knolselderij en aardappelen in blokjes. Snij de winterwortel in halve cirkels en de prei in ringetjes. Spoel de prei schoon onder de kraan. Schil en snipper de uien.

Voeg de schoongemaakte groenten toe aan de pan met erwten, en verwarm op laag vuur anderhalf tot drie uur, de spliterwten moeten stukkoken. Maak op smaak met peper en zout.
Zet het vuur uit, en laat de soep staan tot de volgende dag. Dan zul je zien dat de soep is ingedikt.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter