• 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 wortels
  • 1 grote pastinaak
  • 1 courgette
  • 2 bieten
  • 1 pakje plantaardige room
  • teentje knoflook
  • edelgistvlokken
  • maiszetmeel
  • bouillonpoeder

Was, schrap/schil de wortel, pastinaak, courgette en bieten. Gebruik een mandoline om ze in dunne plakjes te snijden. (of een scherp mesje, of een groenteschaaf).

Leg de plakjes bladerdeeg uit zodat ze kunnen ontdooien

Kook de plakjes kort (7 min). Doe wat van alle groentes (in totaal een handvol) in de blender, samen met 1el bouillonpoeder, 2 kopjes kookvocht, plantaardige room, 2 el edelgist en een teentje knoflook.

Los in een kopje koud water 1el maiszetmeel op, verwarm terwijl je roert. Voeg dit papje ook toe aan de blender en meng alles tot een homogene pap.  Voeg eventueel nog zout naar smaak toe.

Leg de plakjes bladerdeeg in een ovenschaal. Zet de schijfjes groenten rechtop en giet de ‘pap’ eroverheen.

Bak in de oven tot het bladerdeeg gaar is (ongeveer 40min bij 180°C).

Serveer met een frisse salade.

Smakelijk!

Dit bericht delen?
Facebooktwitter