Rucolalala

In de middag heb ik een snelle sandwich gemaakt. Dit zat tussen mijn boterhammetjes:

  • halvarine
  • deze mayo (duidelijk een van de beste vegan mayo’s die ik in jaren heb geproefd!)
  • marmite (ik ben enorme fan…)
  • eikenbladsla
  • rucola van ‘eigen bodem’

We hebben op het werk nog vrij laat rucola gezaaid om het in het najaar (nu dus) nog in onze groentepakketten te stoppen. Het was een experiment. Een geslaagd experiment kan ik wel zeggen. Prachtige groot blad, en de smaak is mooi vol en nootachtig. Soms vind ik de rucola wat te scherp, maar dit was een goede raskeuze.

Rucola, ook wel raketsla, roquette, mosterdkruid of notensla genoemd. Vol met vitamine C, maar helaas ook met nitraat. Niet te veel van dit heerlijke mediterraanse slaatje op je broodje of door je salade doen dus.…

Dit bericht delen?
Facebooktwitter

← Previous post

Next post →

5 Comments

  1. Dit is echt een broodje voor mij! Heb zojuist een enorme pot Vegemite gekregen van familie uit Australie. Ben in de wijde omtrek de enige die dat lekker vindt 😉

    • yvoboeken

      Haha, ik ook hier 🙂

    • yvoboeken

      Mmmm, die gigantische potten ken ik ook uit de UK. En het klinkt heel herkenbaar dat je de enige liefhebber bent haha!

      Groetjes, Yvo

  2. Annelies Thoenes

    Ha Yvo,
    Dankzij de link van Roos heb ik je blog gelezen.
    Dat wil ik vaker doen.
    Hartelijke groet,
    Annelies

    • yvoboeken

      Ha Annelies, wat leuk dat je mn blog heb gevonden! Hopelijk haal je er inspiratie uit.

      Groetjes, Yvo

Geef een reactie