Raapsteel-stamppot

Nodig

  • aardappelen
  • raapstelen
  • (plantaardige) margarine
  • (plantaardige) melk
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in zo’n 20 – 25 minuten goed gaar.

Snijd de worteltjes van de raapstelen af en was ze. Laat uitlekken/schud uit.

Knip de raapstelen in reepjes, circa 2 centimeter breed.

Giet de aardappelen af, verwarm de melk en boter in de pan. Voeg de aardappelen toe en zout naar smaak en stamp fijn.
Roer dan voorzichtig de raapstelen erdoor.

Lekker met een tomatensalade en vega-burger.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Janny Peet

    Hallo, Ik heb nu al een paar keer paksoi van jullie gekregen in het pakket.
    Heel fijn, maar als ik maar wist wat er mee te doen? Ik ken het helemaal niet.
    Het blad is heel snel slap en toen heb ik alleen de stelen fijn
    gestampt door de soep gedaan. Kun je mij raad geven aub.?
    Met vriendelijke groeten, Janny Peet.

    • Hoi Janny, je kunt de paksoi langer vers houden door deze in een natte, uitgewrongen theedoek in je koelkast te bewaren.

      Je kunt de stelen en het blad gebruiken, bijvoorbeeld in de nasi > http://bietenrood.nl/nasi/

      Of in noodlesoep, of in roerbakgerechten. Ook kun je paksoi in de salade verwerken, je kunt deze prima rauw eten.

      Hopelijk kun je iets met deze tips? Eet smakelijk!

Geef een reactie