Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 1 rode ui
  • ½ kopje rijst
  • 1 el azijn
  • olie om in te bakken
  • snufje zout
  • zwarte peper
  • 100 g geraspte (vega)kaas
  • 4-8 el bloem
  • kommetje paneermeel

Bereidingswijze

Was de pompoen, snij in stukjes (hoeft niet geschild) en kook 5 minuten in ruim water. Laat uitlekken en prak fijn. Kook de rijst. Snipper de ui en fruit deze in een koekenpan, voeg de azijn toe. Meng de pompoenpuree, de rijst en de kaas en maak op smaak met zout en peper. Voeg 4 tot 8 eetlepels bloem toe tot een samenhangende massa ontstaat. Laat afkoelen.

Olie verhitten in koekenpan, wok of frituurpan. Vorm van het pompoenmengsel balletjes, rol deze door de paneermeel en bak in hete olie goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter