Ingrediënten

  • 1 middelgrote pompoen
  • 350g tarwebloem
  • 180ml sojamelk
  • 180ml olijfolie
  • 225g suiker
  • 3el ahornsiroop of rijststroop
  • 1tl vanille-extract
  • 1el bakpoeder
  • 1tl zout
  • 1½tl gemalen kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • stukje geraspte verse (of snufje droge gember)
  • snufje kruidnagel

Bereidingswijze

Schil de pompoen, haal de zaden eruit en snij het vruchtvlees in blokjes. Stoom in 10 minuten gaar. Intussen doe je de sojamelk, olie, suiker, ahornsiroop en de vanille in een grote kom.
Pureer de pompoen tot een zachte egale massa en voeg die bij het mengsel. Voeg de helft van de tarwebloem toe, evenals het bakpoeder, zout en kruiden. Gebruik een spatel om alles rustig om te scheppen.

Verwarm de oven op 180°C en vet een groot bakblik/taartvorm in.

Doe de rest van de tarwebloem erbij en roer het voorzichtig door elkaar. Verdeel het beslag gelijkmatig in het bakblik en bak 45 tot 50 minuten op 180°C.

Test met een lange saté-prikker of de pompoencake gaar is (steek de saté-prikker erin en als die er droog uit komt, is het goed). Haal uit de oven, laat afkoelen en dan mag de cake in stukken gesneden worden.

(Bewerking van een recept uit Veganomicon)

Dit bericht delen?
Facebooktwitter