Ingrediënten voor 1 smoothiebowl:

  • 200 gram pompoenpuree*
  • 120 ml havermelk (of een andere plantaardige melk)
  • 1 banaan
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel speculaaskruiden

Garneringtips:
Een appel in plakjes gesneden
Pecannootjes
Chiazaadjes
Kokosmelk of kokosyoghurt

* Van een pompoen van ongeveer 1300 gram maak je ongeveer 600 gram puree, genoeg voor drie smoothie bowls.

Voor de pompoenpuree:
Verwarm de oven voor op 200 graden
– Snij de steel van de pompoen en snij de pompoen daarna doormidden
– Schep de zaden eruit
– Leg de pompoenhelften op een bakplaat met bakpapier met de binnenkant
naar boven
– Bak de pompoen tot hij zacht is en je hem makkelijk kan uitscheppen
(ongeveer een uur)
– Schep de pompoen leeg en prak alles tot een goede puree
– Laat afkoelen (ik maakte het de avond ervoor en bewaarde het in de
koelkast)

Voor de smoothie-bowl:
-Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad geheel.
– Schenk in een kom en garneer naar smaak.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter