• butternut-pompoen
  • gele ui
  • groene kool
  • kokosolie
  • kruiden (kerrie, nootmuskaat, komijn, kruidnagel)
  • zout & peper

Snipper een gele ui en fruit in kokosolie in de koekenpan. Snij de (halve) groene kool in dunne reepjes. Voeg toe aan de ui in de pan. Dan ongeveer tien minuten roerbakken/wokken op middelhoog vuur.

Schil de butternut en snij in blokjes. Doe deze in een braadslee met olijfolie, roer even door. Voeg kruiden toe: kerrie, nootmuskaat, komijn, kruidnagel, en zout en peper. Roer even goed door. Dan in de oven (op ongeveer 180 graden) in 30 minuten laten garen.

Combineert goed met (basmati)rijst.
Er een sausje van maken? Voeg kokosmelk toe, pureer de helft van de groenten met de kokosmelk en voeg de rest ‘grof’ toe.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter