ui1Maak eerst het pizzadeeg
Ingrediënten deeg

  • 450 g bloem
  • 1 ½ tl zout
  • 1 el suiker
  • 2 tl (gedroogde) gist
  • 250 ml lauw water
  • 4 el olie

Bereidingswijze deeg

  • zeef de bloem en meng het zout erdoor
  • meng in een andere kom het water, suiker en gist en laat zo’n 10 minuten staan
  • roer daarna het vocht door de bloem en voeg de olie toe
  • Kneed het deeg minstens een kwartier goed door
  • Laat 1 uur rijzen

ui2

De topping van gebakken ui

  • snij de rode ui in plakken
  • laat 45min-60min in een afgedekte koekenpan sudderen met olie, zout, suiker en azijn

Pizzabodem maken en beleggen

  • rol nu het deeg uit tot 2 of 3 pizzabodems
  • laat nog eens 30 minuten rijzen
  • verwarm de oven voor op 190°C
  •  bestrijk de bodems met pastasaus
  • verdeel de ui over de pizza
  • voeg nog meer topping toe die je lekker vindt: olijf, vega-gehakt, kaas, courgette enz. enz.
  • bak de pizza’s in ongeveer 20 minuten af (hou de pizza’s goed in de gaten!)

pizza1

Dit bericht delen?
Facebooktwitter