Pi, pa, Pecan brownies!

Voor mij heeft het onderstaande recept de juiste eigenschappen voor een goed brownies recept; het is niet moeilijk te maken. Het is snel te maken. De brownies zijn ‘chewy’ en compact, maar niet te klef. Plus de pecannoten zijn een welkome afwisseling…

vegan brownies 01Ingrediënten

  • 1 cup zijden tofu
  • 1 cup suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 4 el olijfolie
  • 4 el cacao
  • 1 ½ cup tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • ¾ cup pecan noten

(Het recept is gebaseerd op ‘Chocolate Pecan Brownies’ uit How It All Vegan, van Tanya Barnard & Sarah Kramer)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een medium size bakblik in. Doe de tofu, suiker, vanille, olie en cacao in de blender/ keukenmachine en mix tot de substantie zacht en romig is.

Doe de bloem en bakpoeder in een mengkom en roer het door elkaar zodat de bakpoeder goed vermengd is. Anders krijg je zoute stukken in je brownies… Doe het cacao-mengsel bij de bloem/bakpoeder en schep het enkele keren om zodat het net gemixed is. Doe dit voorzichtig zodat de gluten niet te veel gaan werken. Doe de pecannoten bij het beslag en schep nog eenmaal door.

Giet het beslag in het ingevette bakblik en schuif het in de oven. Bak voor ongeveer 25 minuten. De brownies zijn klaar als je een sateprikker in het midden in het baksel steekt en die er schoon uit komt.

Laat even afkoelen voor je het baksel in gelijke stukken snijdt.

vegan brownies 02

Dit bericht delen?
Facebooktwitter

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Oeh met zijdentofu, wat grappig! Dit ga ik een keer proberen. Wat een heerlijk fijne website is dit trouwens! Lekker overzichtelijk, niet teveel poespas, goede recepten, mooie foto’s, chill!

    • yvoboeken

      Ha Yvette, dank voor je compliment! En die zijden tofu maakt inderdaad het verschil. Ik ga je kokosslagroom zeker eens proberen.

      Groetjes, Yvo

Geef een reactie