Beslag:

  • kopje kikkererwtenmeel
  • 4 el edelgistvlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl kurkumapoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • ¼ tl peper
  • ¼ tl zout
  • water

Vulling:

  • olie
  • 4 bladeren palmkool
  • ½ rood uitje
  • ½ teentje knoflook, geraspt
  • peper & zout

Roer de edelgistvlokken, specerijen en bakpoeder door het kikkererwtenmeel. Maak een – niet te dun – beslag door er voldoende water aan toe te voegen. Laat even staan.

Verwijder de nerf uit de palmkool en knip de bladeren in reepjes. Snij de ui in smalle reepjes.
Verhit de olie in een pan en roerbak de uien en palmkool met de knoflook ongeveer acht minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Bak in dezelfde pan de ‘omeletten’ tot ze aan beide kanten lichtbruin kleuren.

Leg op elke omelet wat van de vulling en maak af met feto (plantaardige feta -> gefermenteerde tofu).

tip: ook lekker met champignons erbij!

Dit bericht delen?
Facebooktwitter