Noodlesoep met chinese kool, prei en wortel

Ingrediënten

(voor 2 grote koppen soep)

  • 250g soba noodles
  • 1el bouillonpoeder
  • ½ wortel
  • ¼ chinese kool
  • ½ prei
  • 100g tofu
  • sushi-azijn
  • tamari
  • sesamzaadjes

Werkwijze

Was en snij de wortel, prei en chinese kool in reepjes.

Snij de tofu in reepjes en bak in wat olie in de koekenpan, voeg een scheut sushi-azijn toe.

Breng 600ml water aan de kook, voeg bouillonpoeder toe en kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg 5min voor het einde van de kooktijd de stukjes wortel toe*. Haal van het vuur en roer de prei en chinese kool er voorzichtig door.

Schep de soep in grote kommen en breng op smaak met tamari, sesamzaadjes en een geroosterd en een verkruimeld nori-vel.

*bij kortkokende noodles voeg je deze pas later toe dan de wortel.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter

← Previous post

Next post →

Geef een reactie