Ingrediënten

(hoeveelheden naar eigen inzicht…)

  • bieten
  • appel
  • aardappel
  • kruidenzout
  • soyamelk
  • plantaardige margarine
  • zonnepitten
  • rozijnen, geweld

Bereidingswijze

Schil en kook de aardappelen. Was het zand van de bieten af en kook ze in de schil.

Maak van de aardappels puree, door deze fijn te stampen met soyamelk en margarine. Voeg zout toe. Houd ¼ van de puree apart.

Snij de bieten in kleine stukjes en meng met het grootste deel van de puree zodat deze roze wordt. Er mogen best nog stukjes biet te zien zijn. (als de puree te nat/vloebaar is, kun je er wat paneermeel doorroeren).

Snij een appel in stukjes en meng door de roze puree, voeg evt. nog rozijnen naar wens toe. Vul de muffinvormpjes zodat het mengsel net boven de rand uitkomt. Maak de overgebleven (gele) puree extra fijn met de staafmixer en spuit in toefjes op de muffins. Bestrooi met zonnepitten.

Bak 15 minuten op 200°C en daarna nog 5 minuten onder de grill.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter