Meiraapjes

Vorige week hebben we goed kunnen oogsten van de meiraapjes. Ik heb het vrij vroeg (week 9) gezaaid in de wandelkap met de zaaimachine ‘Earthway’.  Het ging niet heel makkelijk. De grond was nog koud en vochtig. Veel andere teelten die ik toen heb gezaaid kwamen niet denderend op. Maar de meiraapjes deden het voortreffelijk.

meiraapjes02

Ik had misschien iets meer moeten uitdunnen, maar afgezien daarvan ben ik tevreden over het resultaat. Mooie knolletjes die lekker fris smaken. Ik heb ze gekookt met vrij veel margarine en een kleine prei er door. Maar rauw door salades blijkt het ook ‘goed binnen te houden’ zijn.

De meiraapjes zie je eigenlijk niet in de gangbare supermarkten. Het wordt wel door moestuinders geteeld en verder zijn er een aantal biologische tuinderijen (that’s me) die het telen.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. catharina

    Lekker die knolletjes ik koop ze ook wel, lekker ergens bij of doorheen, bv in de soep of een stoofpot met kikkererwten, we eten veel van die knolletjes maar niet rauw …Die ik koop zijn kleine knolletjes maar meer langwerpig, maar hoort allemaal tot dezelfde familie….Gr Catharina

Geef een reactie