rode bietenVoor iedereen die dit leest zal het geen verrassing zijn; ik love bieten! We telen ze in verschillende kleuren (rood, wit, geel en roze) en ik vind ze allemaal even fantastisch. De bieten (ook wel ‘kroten’ genoemd) komen de laatste weken steeds vaker in de aandacht. Niet alleen om de smaak, maar men heeft blijkbaar ontdekt dat ze supergezond zijn. ‘Super-healthy-slimfit-foodies’ zijn siked! Ik houd van persoonlijk van zoetige, grondige smaak en de veelzijdigheid van deze groente. Rauw in de salade, schijfjes in de oven, gekookt door de stamppot. Of maak er een soepie van! Het recept is simpel, maar niet minder smakelijk…

Ingredi├źnten.

  • Een scheut olijfolie
  • 1 middelgrote prei, in stukjes gechopped.
  • ┬Ż rode ui
  • 1,5 l water
  • 2 el groentebouillon
  • 3 rode bieten, geschild en in blokjes
  • 2 kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 blaadje laurier
  • 1 el citroensap

Dit is wat je doet.

(soep is de volgende altijd lekkerder. Dus je kunt de soep het beste een dag van te voren maken. Dit gezegd hebbende, eet em lekker op wanneer je wilt)

Zet de soeppan op middelhoog vuur en doe de olijfolie in de pan. Wacht tot de olie heet is geworden en voeg de prei en ui toe. Fruit de prei en ui een paar minuten tot het lekker glazig wordt. Voeg het water toe. Zodra het water kookt voeg je ook de bouillon, bieten, aardappel en laurier toe. Laat de soep-in-wording op een laag vuurtje met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit, voeg de citroensap toe en vis het laurierblaadje eruit. Zet de staafmixer in de soep en pureer tot er een gladde paarse soep ontstaat.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter