Lasagne met bloemkoolsaus en prei

Voor de witte saus

• 1 bloemkool
• soja/haver cuisine
• 3 eetlepels olie
• gistvlokken
• kookvocht van de bloemkool
• kruidenzout
• zwarte peper

Voor de tomatensaus

• 1 rode ui, gesnipperd
• 1 grote teen knoflook, gesnipperd
• 1 courgette, in blokjes
• 2 prei, in ringetjes
• potje pasta-saus of blikje tomatenstukjes

Overig

• olijfolie
• lasagnebladen

Snij de bloemkool in stukjes en kook deze. Snipper intussen de ui, knoflook en snij de prei in ringetjes. Snij de courgette in blokjes. Doe een flinke scheut olijfolie in de roerbakpan en roerbak alles kort.

Doe de pastasaus/tomatenstukjes bij het geroerbakte mengsel. Laat nog even staan. Zet de oven op de juiste temperatuur (staat op het pakje van de lasagnebladen).

Giet de bloemkool af en bewaar het kookvocht. Voeg een pakje soyaroom toe en pureer het met de room tot een dikke gladde massa. Voeg kookvocht toe tot de juiste dikte is bereikt. Maak op smaak met (veel) gistvlokken, zout en peper.

Maak de lasagne op in een ovenschaal. Zet deze in de warme oven. De lasagne is klaar zodra je er met een mes vrij makkelijk doorheen kan prikken (na ongeveer 40 minuten).

Dit bericht delen?
Facebooktwitter

← Previous post

Next post →

Geef een reactie