Ingrediënten

  • savooiekoolbladeren

Voor de vulling

  • aardappelpuree (kruimige aardappels of bataat, zout, (plantaardige) melk en (plantaardige) margarine
  • gekookte biet
  • gekookte wortel
  • (gestoomde) tofublokjes
  • edelgistvlokken
  • handje walnoten, gehakt
  • geraspte gember
  • geraspte knoflook

Maak eerst de aardappelpuree. Maak dan met een schuursponsje de wortel en biet schoon, snij de eindjes er vanaf. Snij in stukjes en kook beetgaar.

Snij tofu in blokjes en stoom in een stoommandje of kook even in het groentenvocht. Zout de tofu naar smaak.

Meng de aardappelpuree met de groenten en tofu. Voeg wat edelgist toe, kruidenzout, peper, gember, knoflook, en de nootjes. Als het te droog is, kun je nog wat groentenkookvocht erbij doen.

Schil het dikke gedeelte van de nerven van de koolbladeren met een dunschiller.

Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en blancheer de bladeren 2-3 minuten. Haal de savooiekoolbladeren uit de pan en spoel af in koud water. Laat uitlekken en dep dan droog met een schone theedoek.

Verwarm de oven op 180°C.

Vul nu de koolbladeren door twee eetlepels vulling midden op het blad te leggen. Vouw het blad zorgvuldig dicht, en plaats met de opening naar beneden in een ovenschaal. Bestrijk de bovenkanten met een beetje olie.

Laat ongeveer een half uur in de oven garen.

Ook lekker met rijst/tomaatvulling, of pittig vega-gehakt!

Dit bericht delen?
Facebooktwitter