Kokos citroen tulband

Ik weet soms niet zo goed wat ik moet bakken. Dat resulteert in staren in keukenkasten en -lades. Vervolgens valt mijn oog op een specifiek ingrediënt of bakvorm. In dit geval was het beide. Ik had nog wat kokosrap én ik zag de tulbandvorm…. hier komt het recept van frisse cake met wat romige smaak!

Ingrediënten

  • 1 2/3 cup suiker
  • 2/3 cup olijfolie
  • 1 blikje kokosmelk (ongeveer 400 ml)
  • ¼ cup sojamelk
  • ¼ cup citroensap
  • 3 el citroenrasp
  • 2 tl vanille extract
  • 3 cup tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 1 ½ cup geraspte kokos (ongezoet)

(Het recept is gebaseerd op ‘Coconut-Lemon Bundt Cake’ uit Veganomicon, van Isa Chandra Moskowitz & Terry Hope Romero)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de tulbandvorm licht in met wat olijfolie.

Meng in een grote kom de suiker, olie, kokosmelk, sojamelk, citroensap, citroenrasp en vanille extract. Schep een paar om zodat het goed gemengd is.

Meng de bloem, bakpoeder, baking soda en zout in etappes bij de ‘natte’  ingredienten. Meng iedere keer goed door.

Giet het beslag in de tulbandvorm. Bak ongeveer een uur. Test met een sate prikker: steek de prikker in de cake, als die er droog uit komt is de cake goed.

Haal de cake uit de oven en laat minimaal tien minuten afkoelen. Plaats vervolgens een groot bord over de tulmbandvorm, draai het in een beweging om en schud voorzichtig de cake uit de vorm. Snijden en serveren maar!

tulband

Dit bericht delen?
Facebooktwitter

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Ik heb ‘m vandaag gemaakt. Mooi en lekker geworden!

Geef een reactie