Koffie mousse taart

Hij is zoet. Hij heeft een koffiesmaak. Hij is romig. En ik heb deze taart drie keer in vier weken gemaakt. Heerlijk! Okee, een keer is die op de grond gevallen voor iemand maar een hapje kon proeven… maar dat terzijde.

Ingrediënten bodem:

  • 1 pak digestive biscuits
  • 5 el margarine
  • 1 el sojamelk
  • 3 el suiker

ingrediënten vulling:

  • ½ cup gewelde cahewnoten (ongeveer 4 uur, ze moeten heel zacht zijn)
  • 400 ml kokosmelk, op kamertemperatuur
  • 1 cup soyamelk (liefst ongezoet)
  • 2 el instant koffie
  • ½ tl agar agar poeder
  • 2/3 cup suiker
  • ¼ cup pure chocola, gesmolten
  • 1 tl vanille extract

(Het recept is gebaseerd op ‘Cappuccino Mousse Pie’ uit Vegan Pie In The Sky, van Isa Chandra Moskowitz & Terry Hope Romero)

vegan coffee mousse pie 02

Bereiding bodem:

Vet de springvorm in met margarine. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verkruimel de biscuits in een grote beslagkom. Smelt de margarine in een kleine steelpan. Voeg de suiker toe aan de biscuits kruimels. Voeg de gesmolten margarine en de sojamelk toe aan de kruimels. Kneed het een paar keer zodat alles goed gemengd is.

Druk het deeg in de springvorm. Ik vind het fijn om aan de zijkant te beginnen en de bodem als laatste de bedekken. Let er op dat het gelijkmatig is. Doe de bodem 10 minuten in de oven en laat afkoelen.

vegan coffee mousse pie 03

Bereiding vulling:

Giet de cashewnoten af en doe ze in de blender samen met de kokosmelk. Blend het mengsel tot het een gladde vloeibare massa is (zonder korreltjes). Dit kan een aantal minuten duren.

Meng ondertussen de melk, instant koffie, agar agar en suiker in middelkleine sauspan. Breng al roerend het mengsel aan de kook. Blijf regelmatig roeren (anders krijg je klonten). Zodra het kookt, draai het vuur laag zodat er alleen kleine bubbeltjes ontstaan. (denk er aan om de chocola nu te smelten.) Laat het ongeveer vijf minuten koken, om vervolgens de chocola toe te voegen. Meng het zorgvuldig.

Giet de ‘kokos-cashewbrei’ erbij en meng dat ook zorgvuldig. Giet op het laatste het vanille extract erbij.

Giet het mengsel in de afgekoelde taartbodem. Laat de taart flink afkoelen (ongeveer twee uur) en zet de taart vervolgens ongeveer drie uur in de koelkast.

Heel lekker met vegan slagroom!

vegan coffee mousse pie 04

 

Dit bericht delen?
Facebooktwitter

← Previous post

Next post →

4 Comments

  1. Yum Yum deze wil ik wel een keer proeven!

    • yvoboeken

      Tossie!! Kom maar gezellig een keertje langs, is al weer even geleden!

      liefs, Yvo

  2. Deze hebben wij ook onlangs gemaakt 🙂 Ik heb hem echter gedecoreerd met chocolade creme.
    je kan er hier een foto van zien:
    https://brugesvegan.wordpress.com/2014/12/31/vegan-chocolate-cream/

    • yvoboeken

      Ah, die choco-creme is een werkelijk een tip op het juiste moment! Ik ben wat aan het experimenteren met sausjes en cremes voor zoetigheid. Ik ga hem snel proberen! Als ik de chocolate chips ergens vandaan kan halen…

Geef een reactie