• 1/2 knolselderij
  • knolselderijloof
  • 1 prei
  • 1 wortel (klein)
  • 1 grote aardappel
  • 1 teen knoflook
  • 1 (rode) ui
  • olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • peper en zout

Schil en snipper de ui.  Fruit de ui en voeg de knoflook (fijngeraspt) toe. Roer even door tot de ui glazig is.

Schil de aardappel en de knolselderij, snijd in kleine blokjes van en doe dit erbij.

Snijd de prei in fijne ringetjes, en de wortel met de dunschiller in korte dunne reepjes en doe ook deze erbij, en laat alles dan een minuut of 10 smoren.

Voeg de bouillon toe en laat de groenten koken totdat ze gaar zijn.

Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.

Lekker met oud brood als croutons gebakken!

Dit bericht delen?
Facebooktwitter