Havermoutkoekjes! Suikervrij! Glutenvrij!

Gedicht

Ik bak bijna nooit koekjes.
Ik bak bijna nooit suikervrij.
Ik bak bijna nooit glutenvrij.
Soms moet ik buiten de gebaande paden bakken.
Doerak, gekkie, mallerd dat ik er ben.

Vandaag hing de uitdaging in de lucht. Het recept is uit de losse pols. Ik heb wat rond geneusd op internet en uiteindelijk maar zelf wat in elkaar geflutst. En naar mijn mening is het primabella uitgepakt.

haverkoek04

Recept

Ingrdiënten

  • 1 rijpe banana
  • 1 cup dadels, zonder pit en in kokend water geweld
  • 1 cup havermout
  • ½ tl kaneel
  • 1/8 tl nootmuskaat
  • 1/8 tl kruidnagel
  • hagelslag voor de topping

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mush de banaan in de keukenmachine.
  3. Doe de dadels er bij en mush die tot het een papje wordt. Het hoeft niet helemaal een gladde massa te worden.
  4. Doe de dadel-banaan prut in een medium grote kom en doe de havermout erbij. Doe ook de kruiden erbij en roer tot het een kleverige bal is. Laat die ongeveer 5 minuten staan.
  5. Maak er mooie (let op; lelijk vormpjes zijn verboden. Dat proef je) vormpjes van en bak de koekjes ongeveer tien minuten. Laat de koekjes helemaal afkoelen voor je ze opeet.

haverkoek03

De koekjes hebben een bite en ze zijn wel lekker smeuïg. Bovendien maakt het niet veel uit als je kinderen deze jatten en allemaal tegelijk opeten. Er zitten immers weinig slechte ingrediënten in. Dus ook jij hoeft je niet in te houden met deze energie-bommetjes. 🙂

haverkoek02

Dit bericht delen?
Facebooktwitter

← Previous post

Next post →

4 Comments

  1. Yvette

    Oeh ja dit is echt een altijd-lukt-koekjes-recept en zo lekker 🙂 Klinkt heerlijk met die kruiden en de hagelslag, ga ik eens proberen! Meestal doe ik er kokosrasp doorheen, ook lekker.

    En hoe gekker de vormpjes, hoe lekkerder! (dan ziet het er des te meer zelfgemaakt uit)

  2. catharina

    Klinkt echt lekker, en is makkelijk te maken, ga het zeker doen heb alles bij de hand behalve hagelslag maar daar neem ik dan sesamzaad voor! GR

  3. Femke Klein

    Yes, dit recept ga ik binnenkort uitproberen! Het is vegan, glutenvrij en voldoet aan mijn dieet (i.v.m. voedselovergevoeligheden). En ook zeer belangrijk: Het lijkt me makkelijk te doen én heel lekker. Thanks. 🙂

Geef een reactie