Ingrediënten

  • prei
  • bleekselderij
  • wortel
  • kikkererwten
  • kipstuckjes van de vegetarische slager
  • silken (zijde) tofu
  • tahin
  • gember
  • kerrie
  • ahornsiroop
  • azijn
  • zout
  • bladerdeeg

Bereidingswijze

Was en snij de prei en bleekselderij in ringetjes/maantjes. Rasp de wortel.

In de blender of met de staafmixer: pureer de helft van de kikkererwten met de zijdetofu. Voeg een beetjes tahin toe, een raspje verse gember, kerrie naar smaak, scheutje ahornsiroop en azijn. Voeg zout toe naar smaak.

Beboter een bakvorm en bekleed met bladerdeeg. Hou wat bladerdeeg over voor de bovenkant.

Roer de groenten, kipstuckjes en ‘saus’ door elkaar. Plaats deze vulling in de bakvorm, maak er iets leuks met bladerdeeg bovenop en zet ongeveer 40 minuten in de oven. Haal uit de oven wanneer het bladerdeeg knapperig en bruin is.

Laat even afkoelen en serveer met een frisse salade.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter