Voor de bodem

  • 300g bloem
  • 150g plantaardige margarine
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 3el plantaardige melk
  • mespuntje bakpoeder
  • 2-3 el koud water

Voor de vulling

  • broccoli
  • wortel
  • courgette
  • ui
  • kerriekruiden naar smaak
  • plantaardige room
  • ½ teen geraspte knoflook

Bereid eerst het deeg

Doe alle ingrediënten in een kom, voeg eerst 2el water toe. Kneed met koude handen. Als het te kruimelig blijft voeg je meer water toe (kleine beetjes).  Maak een bal van het deeg, laat in een plastic bak of -folie een uur rusten in de koelkast.

De vulling

Maak de wortel en broccoli schoon, snij in stukjes (niet te klein) en kook even, hoeft niet helemaal zacht te zijn.

Snij de courgette in stukjes en roerbak kort met een gesnipperd uitje.

Meng alle groentes.

Neem éénderde van de groenten en maak in de blender fijn met een pakje soya- of haverroom erdoor. Voeg zout, peper en kerriekruiden toe zodat het mengsel goed op smaak is.

Roer deze smurrie door de overige groentes, dit is de vulling voor de taart.

Vet een bakblik in, verkruimel ¾ van het deeg en druk het tegen de bodem en zijkanten aan tot het overal ongeveer even dik is. Voeg de vulling toe en kruimel het restant van het deeg over de taart. Plaats deze vervolgens in een voorverwarmde oven. Laat in ongeveer 40 minuten bij 180°C garen.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter