Ingredi├źnten

  • ┬Ż groene kool, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, fijngemaakt
  • 1 kleine witte ui, in blokjes
  • 3 aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 liter groentenbouillon
  • 2 wortels, in plakjes
  • 1 klein rood pepertje (of minder…), fijngesneden
  • Vega spekjes (van tofu, sojabrokken of kant-en-klaar)

Bereiding

Fruit de knoflook en uien in wat olie in de koekenpan. Roer de aardappelsblokjes erdoor.
Breng dan de knoflook, ui en aardappels met de bouillon aan de kook. Voeg de groene kool, plakjes wortel en het pepertje toe. Laat 15 minuten koken op laag vuur.
Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Voeg dan de vegaspekjes toe, even doorwarmen en serveren.

groene koolsoep

Dit bericht delen?
Facebooktwitter