• 1 butternut
  • 2 vegan chorizo-worstjes
  • potje maïs of verse maïs
  • pot capucijners
  • (vegan) geraspte kaas
  • 1 teen knoflook
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • zout
  • olijfolie

Was de pompoen en snij in de lengte door. Schep met een lepel de zaden eruit en verwijder nog meer vruchtvlees zodat er genoeg ruimte voor de vulling is, bewaar de uitgeschepte pompoen.

Bestrijk de pompoenhelften met olie en bestrooi met zout. Laat 15 minuten op de kop in de voorverwarmde oven (200°C) garen.

Bereid intussen de vulling: snij de uitgeschepte pompoen (en zaden) in kleine stukjes, roerbak in olijfolie. Voeg maïs en bonen toe en maak op smaak met een uitgeperst teentje knoflook, paprikapoeder, snufje cayennepeper en zout.

Vul de pompoenhelften met dit mengsel, bestrooi met (vega)kaas en laat nog 10-15 minuten in de oven garen.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter