bloem

Kerstdiner-idee: een gevuld brood (Coulibiac) met paprika en champignons.

Maak eerst het deeg:

Ingrediënten

  • 450 g bloem
  • 1 ½ tl zout
  • 3 el suiker
  • 2 tl (gedroogde) gist
  • 250 ml lauw water
  • 4 el olie

Bereidingswijze

Meng in een kom het handwarme water, suiker en gist en laat dat zo’n 10 minuten staan. Zeef de bloem en meng het zout erdoor. Roer daarna het vocht door de bloem en voeg de olie toe.

Kneed het deeg een kwartier. Laat een uur rijzen. Kneed nogmaals goed door en laat weer een uur rijzen.

Vulling

Intussen maak je de vulling: ik maakte basmatirijst met champignons, paprika, rode ui en knoflook in tomatensaus.

coulibiac1

Rol de helft van het deeg uit en plaats op de bakplaat. Leg de vulling op het deeg, hou zo’n 5cm aan de zijkanten vrij. Plaats daar de vleesvervanger op. Ik gebruikte vegan kipfilet.

coulibiac2

Daarbovenop komt weer een laag met rijst (niet op de foto).

coulibiac3

Rol de rest van het deeg uit en plaats eroverheen. Druk de buitenrand aan en vouw naar binnen.

Bestrijk het brood met soyamelk en maak er enkele sneetjes in zodat de stoom kan ontsnappen. Bak in 30min op 200°C af.

kerst9

Fijne Kerstdagen!

Dit bericht delen?
Facebooktwitter