Okee, lange interessante naam voor een cake die vrij simpel is om te maken. Believe me. En het resultaat vind ik heerlijk met het zure van de frambozen, het zoete van de vanille en het bittere van de chocola.

Ingrediënten cake

  • 3 cup tarwebloem
  • 4 tl bakpoeder
  • ½ zout
  • 1 ¼ cup suiker
  • 1 ½ cup sojamelk
  • 4 tl vanille extract
  • ½ cup olijfolie
  • 2x ei-vervanger (ik heb ‘No Egg’ gebruikt. Je kunt ook een rijpe banana gebruiken…)
  • 1 cup bevroren frambozen

Ingrediënten ganache

  • 1/3 cup sojamelk
  • ¾ cup pure chocola, fijn gehakt
  • 2 el margarine

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een grote cakevorm in.
  2. Mix in een grote mengkom de bloem, bakpoeder en zout.
  3. Meng in een kleinere mengkom de suiker, sojamelk, vanille extract, olijfolie en ei-vervanger.
  4. Doe de ‘natte’ bij de ‘droge’ ingrediënten en schep een paar keer om zodat alles wel gemengd is, maar niet te veel of te lang. Doe de frambozen erbij en schep nog eenmaal om.
  5. Doe het beslag in de cakevorm, zet het in de oven en bak de cake voor ongeveer 30 minuten.
  6. Maak ondertussen de ganache. Doe alle ingrediënten in een kleine steelpan en laat alles smelten. . Draai het vuur uit zodra het gesmolten is.
  7. Haal de cake uit de oven. Je kunt testen of die goed is door een sateprikker op verschillende plaatsen er in te steken. Als deze droog er uit komt, is de cake goed.
  8. Laat de cake minimaal een half uur afkoelen en giet vervolgens de ganache er over. Verspreid de ganache mooi egaal over de cake en laat nog eens een half uur afkoelen.

kersencake01

 

Dit bericht delen?
Facebooktwitter