De koolrabi

Ik had geen idee wat ik met koolrabi moest doen, die eerste keer dat ik het op de markt gekocht had. Suzette wist gelukkig wel raad. Schillen, in frietjes-vorm snijden en dippen in de knoflooksaus. Mmmm…

Nu (jaren later) teel ik zelf onder andere koolrabi. Voor andere mensen. Die genieten er hopelijk net zo van als ik. Deze week ging de koolrabi in onze groentepakketten en het mag gezegd worden; ik was best trots. Mooie koolrabi vrij vroeg in het seizoen.

We hebben de koolrabi in week 9 geplant, in de wandelkap. De grond was nog vrij koud, maar we wilden de gok wel nemen. Dat bleek een goede keuze. De groei ging langzaam maar gestaag en het resultaat mag er wezen. Er zijn weinig gestrekte of gescheurde exemplaren bij.

koolrabi geoogst, bij de bataviasla

koolrabi geoogst, bij de bataviasla

Het seizoen is begonnen dus… Er volgen meer groenteteelt posts. Beware!

Dit bericht delen?
Facebooktwitter

← Previous post

Next post →

6 Comments

  1. catharina

    Ik verbouw ze ook (in Spanje, van Hollands zaad) in mijn groentetuin, hier zie je die groente eigenlijk niet, maar wij genieten er volop van…Ik kook ze(bv soep), of bak ze. Ook erg lekker met gebakken ui en curry..je kan er alle kanten mee op vind ik…Ga het ook eens op jullie manier proberen (dippen)..Gr

    • yvoboeken

      Catharina, heb je dan zaad van de Bolster of Vitales, of weer een andere leverancier? De seizoenen zijn wel wat langer dan in Nederland neem ik aan.

      • catharina

        Ik kreeg zaad van de Koolrabi opgestuurd van een vriendin uit Holland, weet niet waar het vandaan kwam…Ik kan ze idd langer verbouwen als jullie door het klimaat zo ook met andere groente, bv de snijbiet eet ik het hele jaar van zomer en winter…De plant leeft al twee jaar..ongelooflijk zoiets..Hoe meer je afsnijd hoe meer blad hij geeft! Gr…en succes met de aardbeitjes…

  2. Yvette

    Heerlijke en mooie groente, vorige week ook in m’n groentepakket gekregen. Ik experimenteerde met de bladeren en maakte een raapsteeltjes-koolrabibladerenpesto! Ik had de bladeren van te voren een beetje gebakken met een uitje en wat knoflook en vervolgens gepureerd met een paar cashewnoten en edelgistvlokken. Was echt heerlijk met o.a. blokjes koolrabi 😉 Dippen in knoflooksaus klinkt ook goed, heb al lang geen knoflooksaus meer gegeten bedenk ik me net. Toch wel lekker op z’n tijd 🙂

    Op welke boerderij werk je? (misschien heb ik ’t gemist in een andere post..)

    • Yvette

      Heb ’t al in je aardbeienpost gevonden 🙂 Ziet er mooi uit, de tuinderij!

      • yvoboeken

        Dank voor je reactie en je compliment over de tuinderij! En rond deze tijd wordt het met de dag mooier op het land. Zo ook de tuinbonen, peulen, erwten en capucijners die in bloei staan. Maar daar over meer, de volgende keer 😉

Geef een reactie