Ingrediënten

  • ⅓ cup extra-virgin olijfolie
  • ½ cup ahornsiroop
  • 3 el appelmoes
  • ⅔ cup soyamelk gemengd met 2 tl appelazijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • ½ tl zout
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 ½ cups geraspte courgette (knijp het overtollig vocht eruit)
  • 1 ¾ cups tarwebloem

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de muffinvorm in.
  2. Meng de olie en ahornsiroop. Klop goed door en voeg de appelmoes toe.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe, met als laatste de courgette en bloem. Een paar klontjes is niet erg.
  4. Verdeel het beslag over de muffinvormen en bak voor 15 – 20 minuten. Of tot de muffins goudbruin. Test met een houten satéprikker: als deze we droof/vochtig uit komt is het goed. Is de prikker nat dan moeten ze nog langer.
  5. Laat ze even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Smakelijk!

Dit bericht delen?
Facebooktwitter