Courgettecake

Ingrediënten

  • 3 cups geraspte courgette
  • 1 ½ cups suiker
  • 2/3 cup olijfolie
  • 2/3 cup aquafaba
  • 2 tl vanillepoeder
  • 3 cups bloem
  • 2 tl baking soda
  • ½ tl baking powder
  • 1 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 el azijn
  • ½ cup gehakte noten

 

Meng eerst de droge ingrediënten en roer daarna rustig de courgette, olijfolie en azijn erdoor.

Giet in een ingevette bakvorm/cakevorm/muffinvorm en bak (afhankelijk van de vorm die je gebruikt) in één tot anderhalf uur in een op 180°C voorverwarmde oven.

Ik bestrooide de cake met maanzaadjes, en gebruikte donkere basterdsuiker, daarom oogt mijn cake erg donker. Maar de cake was heerlijk mals en luchtig!

Dit bericht delen?
Facebooktwitter

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. Hoe gebruik je de aguafaba? Opgeklopt of zo uit de pot bonen? Is het echt noodzakelijk, denk je?

  2. Ja, precies. Ik bak wel vaker cakes of muffins met een lijnzaad ‘ei’. Ik denk dat het door de bakpoeder en azijn wel genoeg zal rijzen. Scheelt weer een pot kikkererwten open maken :), die ik vervolgens weer ergens in moet verwerken. Dank voor je snelle reactie. Ik ga dit morgen maken. Ik heb nog wat courgettes die op moeten.

Geef een reactie