Butternutherfstcake

  • 250g butternutpompoen, grof geraspt
  • 500g bloem
  • 15g bakpoeder
  • 1,5 tl zout
  • 1tl kaneel
  • 1tl geraspte gember
  • handje pecannoten
  • 250g basterdsuiker (of andere suiker/vervanger)
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 150 ml olie
  • snuf vanille

Bereidingswijze

Voeg het bakpoeder, zout, kaneel, vanille en suiker toe aan de bloem en meng goed. Voeg de  de melk en olie samen. Roer dan de natte ingrediënten door de droge.
Schil de butternut met de dunschiller (ik had genoeg aan het ‘dunne’ gedeelte) en rasp deze vervolgens. Rasp ook wat gember. Voeg de pompoen, gember en pecannoten aan het beslag toe. Roer voorzichtig door.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe het geheel in een beboterde springvorm en bak in de oven voor ongeveer 45 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er droog uit komt dan is de cake goed.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. MMMMMmmmmmm ziet er lekker uit!

Geef een reactie