Ingredi├źnten

  • bieten en evt. bietenloof
  • (ijsberg)sla
  • walnoten en/of hazelnoten
  • tofu
  • zurige appel

Voor de tofu-marinade en dressing

  • poedersuiker
  • zwarte peperkorrels
  • zeezout
  • mosterdzaadjes
  • citroen(sap)
  • olijfolie

Kook de bieten gaar, schil ze daarna en snij in plakjes. Schil de appel en snij in stukjes. Snij de ijsbergsla in reepjes (andere sla kan natuurlijk ook). Bietenblad kan er ook in!

bieten

Snij de tofu in vierkantjes met een dikte van ongeveer een halve centimeter. Druk voorzichtig droog tussen twee theedoeken.

Maak in de vijzel een mix van peper, zout, mosterdzaadjes en bruine suiker. Voeg een klein beetje citroensap toe en wrijf met de helft van het mengsel de tofublokjes in. Bak deze in een koekenpan (in olijfolie) op middelhoog vuur en schep regelmatig om.

Meng de andere helft van de specerijenmix met olijfolie om de dressing te maken.

Laat in een koekenpan margarine (bak en braad, ook plantaardig te krijgen) smelten en laat er onder voortdurend roeren de poedersuiker in oplossen. Voeg de walnoten en hazelnoten toe en schep goed om zodat deze met een suikerlaagje bedekt worden.

nootjes

Maak het bord mooi op, met de koude sla en appels, lauwe of koude bieten en warme tofu en walnoten.  Wat zwarte peper uit de molen erover en serveer de dressing er apart bij.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter