Ingrediënten voor 6 burgers

  • 2 bieten
  • 50 gram ongekookte meergranenrijst
  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 1 sjalot in stukjes gesneden
  • 2 geperste tenen knoflook
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 2 theelepels gerookte paprika
  • een goeie snuf zout en peper
  • 3 eetlepels sojasaus
  • een flinke theelepel geraspte verse gember
  • 3 tot 5 eetlepels bloem

– Doe de rijst in een pannetje gekookt water en kook tot het gaar is en
giet af.
– Schil de bieten en snij in kleine blokjes.
– Bak de bietjes aan tot ze zacht zijn
– Voeg alle ingrediënten, behalve de bloem, in een keukenmachine en mix tot
een geheel. Hoeft dit glad, mag met stukjes.
– Doe het bietenmengsel in een kom en voeg lepel voor lepel de bloem toe
tot het deeg niet te nat meer is.
– Vet een grilpan in en zet het vuur middelhoog tot hoog. (kan ook in een
gewone koekenpan)
– Maak van het deeg 6 evengrote ballen. Druk ze aan tot een plat geheel als je ze in de pan doet.
– Bak beide kanten tot ze lekker bruin zijn en de grillstrepen goed zichtbaar.
– Lekker op een broodje met bijvoorbeeld veldsla, avocado, komkommer en een ordinaire klodder vegamayo.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter