Wat heb je nodig? 

  • 1 grote of 2 middelgrote bataat
  • 2 el havermelk
  • 2 tl olijfolie
  • ½ gesnipperde rode ui
  • ¼ tl cayennepeper
  • ½ tl zout (of naar smaak)
  • sap van ½ citroen
  • 1 teentje geraspte knoflook
  • 1 el gistvlokken
  • 5 el kikkererwtenmeel
  • 5 el paneermeel

Schil de bataat, kook ze en pureer met een scheutje olijfolie en havermelk. Voeg knoflook, citroensap, (cayenne)peper, zout en de ui toe. Roer de gistvlokken en het kikkererwtenmeel erdoor en en voeg paneermeel toe het goed kneedbaar is.

Verwarm een laagje olie in een pan.

Vorm balletjes in je handen en druk ze plat, frituur aan beide kanten tot lichtbruin of bak ze in de oven.

Lekker met salade, brood en knoflooksaus!

Dit bericht delen?
Facebooktwitter