Ingrediënten Baba Ganoush

  • 3 aubergines
  • 2 el (soya)yoghurt
  • 2 eetlepels tahin
  • 2 teentjes geroosterde knoflook
  • 1 tl zout
  • snuf peper
  • sap van 1 citroen

Bereidingswijze

Verpak de aubergines in aluminiumfolie of bakpapier en gaar ze in de oven tot het vruchtvlees gaar is (ongeveer 40 minuten bij 200°C). Verpak ook twee teentjes knoflook, en gaar deze mee.

Laat ze wat afkoelen. Snij dan de steel van de vruchten.
Doe de aubergines in de blender en pureer. Voeg soyayoghurt, tahin en knoflook toe en pureer opnieuw.
Giet het sap van een halve citroen erbij, proef en voeg eventueel meer sap toe. Doe hetzelfde met het zout.

Serveer de baba ganoush met zelfgemaakt flatbread en een frisse salade.

 

Dit bericht delen?
Facebooktwitter