Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 180 gram plantaardige margarine
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • ½ tl zout
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 tl appelazijn
  • 100 gram rozijnen
  • 4 boskoop appels
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl citroensap

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de rozijnen in lauw water wellen.

Meng de bloem, basterdsuiker, zout, bakpoeder en azijn in een kom. Snijd de margarine erdoor. Maak er een compacte deegbal van, voed eventueel nog een eetlepel water toe indien het te droog is. Laat de deegbal, in plasticfolie of een afgesloten kom, een uur rusten in de koelkast.

Snijd de appels in stukjes en schep om met citroensap en kaneelpoeder. Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze hieraan toe. Hussel alles door elkaar.

Vet een springvorm in met boter, doe 2/3 van het deeg in de springvorm en druk stevig aan. Voeg het appelmengsel toe en verkruimel de rest van het deeg over de taart.

Ongeveer 40-45 minuten in de oven, of tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter