Aardappelpannenkoek

Ingrediënten

  • aardappels (geschild of ongeschild)
  • ui, geraspt
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze

Rasp de aardappels en druk het vocht eruit. Roer de ui en wat zout erdoor. Verhit de olie of de in een koekenpan en maak een pannenkoek van de aardappelrasp. Stevig aandrukken. Verwarm de oven tot 180°C. Bak de aardappelpannenkoek aan beide kanten in 10 minuten goudbruin, laat daarna nog nagaren in de oven tot deze gaar is (afhankelijk van de dikte is dat 15-25 minuten).




Variatietips:

  • met wat bloem en bouillon zorg je voor meer binding
  • voeg paprika, vegakaas, (verse) kruiden toe voor een meer gevulde pannenkoek
Dit bericht delen?
Facebooktwitter

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Je kan ook binden met het aardappelzetmeel wat zich al snel als een wit laagje op de bodem van je opgevangen aardappelvocht vormt.
    Giet het vocht eraf en schraap het zetmeel uit de kom. Roer door je aardappelmengsel heen.

Geef een reactie