Ingrediënten

  • 5 grote aardappelen, geschild
  • 5 wortels, schoongemaakt
  • 3 bieten
  • 4 el margarine
  • zout
  • 2 el poedersuiker of kokosbloesemsuiker
  • 2 tl citroensap
  • ½ kopje (soya)melk
  • 2 bruine boterhammen, geroosterd

Kook de aardappelen, de wortels en de bieten. Giet na het koken af en schil dan de bieten. Snijd de wortel en bieten in blokjes en doe samen met de aardappelen in een pan. Voeg de margarine, soyamelk, poedersuiker, citroensap en zout (naar smaak) toe. Verkruimel de boterhammen zo fijn mogelijk en voeg toe. Maak een gladde puree met een staafmixer.

Schep de puree in een slagroomspuit en spuit de toefjes op een bakplaat. Je kunt 20 tot 30 toefjes maken.

Plaats het geheel in de oven. Bak 15 minuten bij 250°C.

Haal uit de oven, laat even afkoelen voordat je de toefjes van de bakplaat schept, en serveer met een gemengde salade met noten.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter