Ingrediënten

  • 3 grote of 5 kleine aardappelen in kleine stukjes
  • 1 prei in ringetjes
  • 1 winterwortel in plakjes
  • 150g spliterwten
  • ½ knolselderij in blokjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 1,5 liter water
  • zout/peper
  • lepel bouillonpoeder
  • olijfolie

Bereidingswijze

Spoel de spliterwten af. Breng 1,5 liter water aan de kook, doe de erwten erin en kook 1,5 tot 2 uur. De erwten moeten stukkoken.

Fruit in een andere pan de ui in de olijfolie. Voeg daar de aardappel, wortel en knolselderij aan toe en roer even door. Doe dit bij de erwten erbij en kook nog ongeveer een half uur zachtjes door tot de groentes zacht worden. Roer de prei erdoor en laat nog een paar minuutjes zachtjes koken. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat bouillonpoeder.

Dit bericht delen?
Facebooktwitter